Спортната комисия на Калифорния премахна забраната на Кубрат Пулев да се боксира професионално на територията на щата. Това се случи на насроченото събиране днес, на което самият Кубрат отговори на няколко въпроса на членовете на комисията.

След думите на Пулев, който бе подтикнат да говори сам на английски без преводач, влезе Дженифър Равало заедно с адвокатката си. Те двете изчетоха предварително подготвени дълги изявления и се опитаха да убедят комисията да накаже допълнително не само Пулев, но и промоутъра му Боб Аръм.

С пълно единодушие 6-0 гласа обаче членовете на Спортната комисия отсъдиха премахване на забраната на Кобрата да се боксира в Калифорния. Условието бе, че при следващо такова провинение лицензът на българина ще бъде отнет до живот.

Ето какво каза Кобрата пред комисията:

Първо, трябва да кажа, че още веднъж се извинявам за целувката. Много съжалявам за тази целувка. Искам да кажа още на г-ца Ревало, че моля за прошка, защото беше моя грешка. Минах през много уроци и имах много време да осмисля грешката си. Знаех, че е грешка, още докато го правя, но сега съм сигурен, че е грешка и няма да се повтори никога повече. Преминах през курса, учителят ми обясняваше нещата, гледах много филми, които бяха лесни за разбиране. Не беше нищо трудно за осъзнаване и беше много интересно за мен, каза Пулев пред комисията.

Научих, че трябва да имам повече респект към жените, това е моето заключение. Научих, че не само аз, а и всички хора, трябва да знаят това. Сигурен съм, че някои хора просто не знаят, защото не се говори по тази тема. Знаех, че е грешка още тогава, но бях много емоционален и исках да споделя победата си, не беше сексуално.

Бях на срещи с много жени, много професори, беше много интересно. На срещите им казвах, че в света се нуждаем от повече обяснения по темата и да бъдат хората запознати с тази тема. С удоволствие бих записал видео обръщение, което да бъде част от вашата кампания и да се качи на сайта ви. Мога да бъда лице, щом е за добра кампания. Жените имат нужда да виждат, че някои разпознаваеми лица говорят открито по тази тема с цел да им помогнат.

Няма проблем и да публикувам в социалните мрежи на български по тази тема, не само на английски. Но моите фенове ме разбират, защото и в България говоря много по въпроса. Смятам, че целият свят трябва да се образова по темата, каза още топ боксьорът ни.