Във Великобритания честотата на заболели от рак на кожата се е увеличила драстично. Лекарите посочиха кои са първите ​​признаци, които могат да се наблюдават в развитието на това опасно заболяване. 

Лекарите обявиха значително увеличение на случаите на меланом сред хората на възраст от 25 до 49 години. Според учените този растеж се дължи на поевтиняването на туристическите обиколки и отстъпките при полетите, което позволява на хората да почиват по-често на места, където могат да бъдат изложени на силна слънчева светлина. 

Каква опасност крие това популярно хоби сред младите

Изследователите заявяват, че в класацията на най-често срещаните видове рак, меланомът е минал от осмо на пето място. Междувременно лекарите смятат, че появата на рак на кожата може да бъде предотвратена в 9 от 10 случая чрез използване на конвенционален слънцезащитен крем.

Експертите припомниха, че меланомът е агресивен и до голяма степен летален рак, но лечението му е ефективно, ако се започне своевременно. За да откриете рака навреме, трябва да можете да го разпознавате по признаците, които могат да се появят. Британски лекари посочват ​​тези знаци.

"Най-честият симптом на рак на кожата е поява на лунички, бенки или лишеи по кожата", казват експерти.
Как да разпознаем сигналите на организма, че прекаляваме със захарта?


Те също така призоваха да се обърне специално внимание на следните явления:

  • всякакви необичайни кожни промени;
  • промени във формата на съществуващи дълго време бенки или поява на нови такива, особено асиметрични петна;
  • кожни лезии с замъглени граници;
  • потъмняване или обезцветяване на бенките;
  • увеличаване на броя на бенките.

 

Проста напитка за почистване на черния дроб от токсините у дома

Предупрежденията на лекарите бяха публикувани в Daily Mail. Експертите смятат, че хората трябва да използват защитни кремове и слънчеви лосиони не само на плажа, но и в ежедневието си, включително в облачно време. / zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!