Една от най-уютните улици в сърцето на София вече две години прилича на откъснато парче от Луната. Причината - един започнат ремонт, който така и не е довършен вече второ лято.

Нееднократно в медиите са се появявали снимки, които се превърнаха в олицетворение на безхаберието, напразното разходване на средства и унищожаването на симпатичния и леко ретро стил на София, особено в този централен район.

Улицата “Иван Вазов” не е голяма и определено не е една от онези дълги отсечки, върху които е започван ремонт. По незнайни причини обаче стои незавършена вече втора година. При дъжд в района се образува река. Лятото пък вероятно се оказва много по удобно да ходиш на въже, отколкото да лавираш между дупките. Шофьорите пък почти подписват смъртната присъда на автомобилното си окачване – предно или задно.

Ако не друго, столичани поне имат чувство за хумор, защото в подобни ситуации е много по-добре да се смеем, отколкото да плачем. Затова от “Деволюция” дават път на креативността.

Видеото, публикувано на Facebook страницата на организацията предизвиква широка усмивка с лек горчив привкус. Кадри от дрон показват как столичани, с чувство за хумор, са си направили импровизиран тенис корт върху червената настилка, положена върху недовършената улица. Музиката също спомага за въздействието.

В коментарите под самата публикация пък потребителите също реагират добре на идеята.

“Тук, ако нямаш чувство за хумор си умрял! Или си супер оптимист все още жив или избягал извън БГ, както голяма част направиха, но да бъдем оптимисти, а не мазохисти както реалността ни нашепва…”, написа потребител в страницата на “Деволюция”.