Рокада във Държавен фонд “Земеделие” след арестите на техни служители. Настоящият изпълнителен директор Живко Живков е подал молба за освобождаване от длъжността поради “лични причини”, съобщиха от “24 часа”. Припомняме, че специализираната акция в ДФ “Земеделие” започна преди няколко дни поради съмнения за злоупотреби.

Причината - делото срещу алкохолният бос Миню Стайков, който е обвинен за злоупотреба с еврофондове. Бяха задържани и служители на държавния фонд. Петима от обвинените бяха пуснати под парична гаранция по-рано днес. Заради оттеглянето на сегашния изпълняващ длъжността директор от Министерство на земеделието са обяснили, че ще бъде свикан извънреден управителен съвет на фонд “Земеделие”.

За вероятен заместник на Живков е спряган Васил Грудев, който в момента е съветник по еврофондовете в земеделието на министър Десислава Танева, а във втория мандат на кабинета "Борисов" бе зам.-министър на земеделието. Неговият ресор бе Програмата за развитие на селските райони. В служебния кабинет на Георги Близнашки Грудев бе министър на земеделието и храните.