След скандала с хакерската атака срещу НАП се появи уебсайт, който твърди, че позволява справка за потърпевши с изтичането на личните им данни.
Интернет домейнът носи името https://minfinleaks.herokuapp.com/ и единствената страница на сайта твърди, че може да направи справка дали данните на даден потребител са били засегнати при атаката срещу приходната агенция.

Единственото, което трябва да се направи, е да се въведе ЕГН. Тук нещата обаче стават още по-съмнителни. Първо, на пръв поглед страницата изглежда доста елементарна, създадена набързо.

Подобни “уебсайтове” могат да бъдат създадени с няколко кода за минути, а последствията могат да бъдат доста сериозни. Вероятно става въпрос за възползване от ситуацията. Може би някои с “предприемчив” ум е решил да източи ЕГН-та на онези, решили да се излъжат. Сайтът обаче не изглежда никак официален, а какво остава за регламентиран.

Много е възможно хакерът да се опитва да източи и имейл адресите на излъгалите се през формата за контакт с въпросния сайт. Няма и телефон за контакт.

Екипът на Glas.bg предупреждава всички потребители да бъдат внимателни и да не разпространяват своите лични данни.