8-годишно момче пострада при игра с гума за трактор. Инцидентът е станал в късния следобед на площадката за уличен фитнес в парк „Дружба” във Велико Търново.

Свидетели на злополуката са станали играещи в парка деца. Разказали, че три деца деца повдигали гумата, някой им извикал, двете я пуснали, а третото било затиснато.

На място веднага са пристигнали екипи на пожарната и на Спешна помощ, но хора от парка вече били успели да извадят пострадалото момче изпод тежката гума и на свой ред го сложили внимателно на носилката, която пък била поета от линейката, посочи комисар Красимир Кръстев, директор на РЗПБЗН.

За инцидента потвърди заместник-кметът проф. Георги Камарашев. „Свързах се с ръководството на болницата, момчето е докарано в съзнание и контактно. Правят му се изследвания на корема и гръдния кош, за да се види дали има някакви други травми”, съобщи Камарашев.

Той допълни, че има и яснота от Районното управление на полицията за инцидента. „Става въпрос за седем-десетгодишни момчета, които отишли на специализираната площадка, видели гумата и започнали да я тътрят. Тя обаче затиснала едното от тях”, каза още Камарашев.

Заместник-кметът на Велико Търново не скри и възмущението си от липсата на отговорност от страна на родителите. „Аз не мога да си обясня защо тези деца са оставени без надзор от родителите си през ваканцията. Лично аз утре ще издиря кои са родителите на това дете, тъй като те все пак носят отговорност за случилото се”, заяви той.

Състоянието на детето е тежко. Вероятно предстои спешна операция, тъй като е с разкъсан черен дроб.