Темата за градския транспорт на Пловдив, която набра сила в последните дни, извади на показ състоянието на местните превозвачи, които споделят тежкото си финансово състояние. Неуредиците с Община Пловдив, които най-накрая бяха обсъдени и уточнени детайлите за по-адекватно оздравяване на бранша до известна степен успокои собственици на трите най-големи транспортни фирми в града - Димитър Чолаков, Веселин Дошков и Петко Ангелов.

Условията, които кметът Иван Тотев им постави, е до месец всички 30 автобуси, които не разполагат със система за електронно таксуване, да бъдат оборудвани с необходимата техника, пише TrafficNews. Едва тогава може да се говори за адекватност на този метод и едва тогава превозвачите ще получават договорените 1,95 лв./км.

На вчерашната си среща с областния управител Здравко Димитров, а и на днешната с градоначалникd Иван Тотев един от директорите на транспортните фирми - Петко Ангеловq изтъкна необходимостта от промяна.

"Изправени сме пред фалит и всеки момент може съдия-изпълнители да влязат при нас. Всички забележки, които получихме, ще ги отстраним. Кондукторите ще помагат за електронната система, за да може час по-скоро да се въведе”, каза пред медиите Петко Ангелов.

Още от неговото изказване, вижте във видеоматериала: