Телата на седем души бяха открити близо до неохраняем плаж във водите на река Лена край руския град Якутск. Три от жертвите са деца. Съобщава се, че групата почиващи на несанкционираното място за отдих е била от 11 души. Децата били оставени без надзор и сами влезли да се изкъпят в реката. При опита на възрастните да ги спасят, се удавили и те, и децата.

В края на миналата седмица подобна жестока трагедия сполетя две семейства в руската република Тува. 10 души загубиха живота си във водите на река Шуй, като шест от жертвите бяха деца.

Загиналите планирали да посетят целебен извор в района. По пътя си те решили да преминат с автомобил УАЗ реката, но джипът се преобърнал и пътниците се удавили. Ден след това на неохраняем плаж в град Яе загина зам.-ръководителят на Яйския общински район 43-годишният Павел Евсюков, пише ПИК. Той се прости с живота си при опит да спаси давещ се ученик. Предполага се, че двамата са попаднали във водна яма с голяма дълбочина. По-рано в Сочи жител на Краснодар спаси момче, което беше повалено от вълна в морето. Момчето се разхождало по кея, когато се случил инцидентът.