Жестоко убийство на 81-годишен мъж от Варна е разкрито след ексхумация на трупа му, става ясно от съобщение на прокуратурата. Синът на жертвата ще бъде съден за престъплението. 46-годишният Диян Чолаков умъртвил родителя си, а после заблудил личния лекар и погребалната агенция, че човекът е паднал в банята.

Диян и баща му живеели в апартамент във варненския кв. “Младост”. Възрастният човек бил болен, но със сина си често пиели алкохол. Запоите и пиянските скандали между двамата се чували у съседите.

В началото на декември 2018 г. бащата на Диян се залежал на леглото и рядко ставал от него. Немощният старец дори спрял да пие алкохол. За разлика от сина си, който продължил да надига чашката.

На 14 декември Диян подивял и започнал да бие дядото, който си лежал в кревата и с нищо не го провокирал. Младият мъж започнал със серия удари по главата на стареца. Стоварил му над 10 юмрука с цялата сила, на която е способен. След това баща му изпаднал в безсъзнание. Това не спряло нападателя и той продължил да налага родителя. Накрая пенсионерът умрял от тежките травми.

46-годишният мъж веднага започнал да мисли за версия, която да го спаси от арест. Започнал да се обажда на приятели и с тъжен глас да съобщава тъжната новина, че баща му паднал в банята, ударил е главата си и е починал. Същото обяснил и на брат си, който по това време бил в чужбина.

За да погребе баща си, без да има разследване, се свързал и с личния лекар. Той формално отразил в смъртния акт, че човекът е починал от мозъчен инсулт. Така започнал да подготвя погребението и се свързал с агенция. На служителите им направило впечатление, че човекът има синини и отоци по главата. Въпреки това бащата на Диян бил положен в гроба.

Брат му обаче поговорил с хората от траурната агенция след церемонията и те му разказали за състоянието на мъртвеца. Това усъмнило по-малкия син на жертвата и той подал сигнал в окръжната прокуратура. Започнало разследване. Прокурор наредил тялото на 81-годишния покойник да бъде извадено от гроба за експертиза и започнала процедура по ексхумация, пише 24 часа. Патоанатомът бил категоричен - човекът е удрян и смъртта му е насилствена.

Имал счупени ребра и кръвоизливи по цялото тяло. В същото време криминалисти посетили апартамента на Диян, в който живял с баща си. Там намерили петна от кръв на различни места и по различни предмети. Веднага го арестували. Малко по-късно той признал всичко, включително и за версията, която разказал на брат си.