Тримата най-добри тенисисти на Канада в момента - талантите Феликс Оже-Алясим, Денис Шаповалов и по-опитният Милош Раонич, си направиха обща снимка в навечерието на “Уимбълдън”. Ден преди началото на турнира от “Големия шлем” в Лондон пък отваря пазарът на свободните агенти в НБА и Денис Шаповалов отправи молба към суперзвездата на новия шампион на НБА Торонто Раптърс Кауай Ленърд да остане в канадския тим. В момента Ленърд е свободен агент и обмисля опциите си, които на този етап изглеждат основно три: да продължи да защитава цветовете на Раптърс, да подпише с Лос Анджелис Клипърс или да заиграе в Лос Анджелис Лейкърс.

“Кауай, моля те, остани при нас. Моля те, не си тръгвай! Огромен респект за него за това, че даваше всичко от себе си във всеки един мач през сезона. Невероятно е. Той ще бъде герой в Торонто и Канада до края на живота си”, сподели играещият с лява ръка Шаповалов.

“Това, което направиха е невероятно за града и страната. То надхвърля баскетбола. Те обединиха цялата страна. Това е невероятно за Торонто, супер щастлив съм. Искам да поздравя всички момчета в отбора. Те вложиха много труд през годините”, добави шампионът при момчетата на “Уимбълдън” през 2016 година Шаповалов, който в първия кръг ще играе с Рикардас Беранкис (Литва).

x #WeTheNorth pic.twitter.com/Rq8pvGUd0z

— Toronto Raptors (@Raptors) June 29, 2019
18-годишният Оже-Алясим, от своя страна, влиза в “Уимбълдън” с рекордно класиране в ранглистата - 21-о място, след впечатляващи изяви през сезона. Той играе на старта със сънародника си Васек Поспишил, а във втория кръг може да срещне ракета №1 на България Григор Димитров.

28-годишният Раонич пък е финалист от 2016 година на “Уимбълдън” и бивш №3 в света. В първия кръг тази година той ще играе с индиеца Пражнеш Гунесваран.