При Google Chrome, както и при повечето други браузъри, базирани на енджина Chromium, има вградена поддръжка на мултимедийните клавиши. Chrome често прихваща тяхното управление – например, при гледането на видео от YouTube и други подобни, и не дава възможност за контрол от други приложения, като Spotify. Но има начин да се накара Chrome да игнорира тези клавиши.

Този трик е подходящ и за версията на браузъра Microsoft Edge, базирана на Chromium, както и за някои други браузъри използващи същия енджин. Уеб порталът How-To Geek допълва, че тестовете са направени с версията Chrome 75.

За да се изключи прихващането на мултимедийните клавиши в адресния ред трябва да се въведе:

chrome://flags/#hardware-media-key-handling

(За браузъра Edge трябва да се въведе edge://flags/#hardware-media-key-handling)

Срещу параметъра Hardware Media Key Handling, отбелязан с жълт цвят, вместо значението Default трябва да се избере Disabled.

За да влезе в сила тази промяна е необходимо браузърът да бъде рестартиран. Това може да стане и чрез появилата се иконка Relaunch Now. Ако се използва иконката, браузърът ще се рестартира, а разделите, които са били отворени ще се отворят пак.

Разбира се, тази настройка може да бъде върната – трябва да се направи съвсем същото, като флагът трябва вместо Disabled да стане Default.