Системата за прием в училища, детски градини и ясли във Варна е компроментирана и личнитe данни на децата регитрирани в нея лесно могат да бъдат изтеглени дори и от начинаещи хакери, съобщава Moreto.net.


За провбива в системата алармира до Moreto.net компютърен специалист от Варна, пожелал да остане анонимен. Той обаче демонстрира нагледно и с примери как данните могат да бъдат изтеглени.

До съмнението за пробив в системата за прием в учебните заведения той достига, след като гледа видео в мрежата, което показва как друг компютърен специалист буквално за секудни демонстративно изтегля личните данни на десетки хиляди старозагорци.

Оказава се, че и двете информационни системи са разработка на една и съща фирма и пробойната е една и съща.

"Надявам се да направите нещо по въпроса, за да се спре това изтичане на информация. Аз също съм потърпевш от това и данните на моите деца също се показват от тези справки.", завършва пимосто си, компютърният специалист, който алармира за проблема.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html