Шампионът на България Лудогорец излиза в най-престижната си проверка това лято срещу украинския Шахтьор (Донецк). Днес от 18:00 часа българско време на стадиона в Куфщайн, където вчера играха Левски и Зенит, двата тима излизат един срещу друг. Това ще бъде и генерална репетиция за "орлите" преди срещата за Суперкупата на България срещу Локомотив (Пловдив) на 3 юни на стадион "Васил Левски". Наставникът на разградчани Стойчо Стоев ще заложи на най-добрия възможен състав, като ще остави по-младите футболисти да вземат участие в последната проверка срещу Ботошани, която е в четвъртък от 19:00 часа.

Мачът срещу шампиона на Украйна ще бъде трети за Лудогорец в Австрия и общо четвърта проверка на тима това лято. На австрийска земя "орлите" първо разбиха с 4:0 словенския Триглав, а след това надвиха и първенеца на азербайджанския Карабах с 2:0. Първият мач на тима завърши 12:1  срещу аматьорския Надежда (Доброславци) на комплекса "Царско село".


Вероятен състав на Лудогорец:

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Икоко, Козмин Моци,  Григоре, Антон Недялков, Дяков, Битон, Марселиньо, Лукоки, Чибота, Бакалов