Смолян. Националният фестивал на старите градски, шлагерни и популярни песни „Полъх от минали мечти“ ще се проведе за четвърта поредна година в Чепеларе на площад „Олимпийски“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Чепеларе. Официалното откриване ще бъде от 16.30 часа на 29 юни 2019 г. Отново председател на журито ще бъде Христо Кидиков. Tази година песните ще бъдат разделени в две отделни категории – стари градски песни и шлагерни и популярни песни – като ще има награден фонд и за двете, а самите изпълнители ще могат да се изявявaт като група или солисти, дуети и трио. Фестивалът за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ е единствен за региона на Родопите. Организатори на фестивала са Община Чепеларе, НЧ „Родопска искра 1880“ и Сдружение на ресторантьори, хотелиери и търговци в Чепеларе.
В навечерието на фестивала за нашето добро настроение ще се погрижат изпълнителите Елена Маленкая, Екатерина Лимарова, Татяна Баланчук, Илья Баланчук с концертната програма “От Русия и любов“ – любими и популярни песни от Русия и България. Концертът ще започне в 18.00 часа на 28 юни на градския площад.
На 29.06.2019 г. от 20.00 часа на площад „Олимпийски“ ще бъдем в компанията на обичаната българска изпълнителка Мими Иванова. По-късно от 21.30 часа пред Паметника на загиналите във войните чепеларци ще бъде представено светлинно-звуковото шоу. Спектакълът-„пърформънс“ „Звук и светлина – Паметта на Чепеларе“ ще бъде представен на зрителите, като акцентира върху величието на историята и важните моменти от битките при освобождението на Родопите, както и върху развитието на Чепеларе през годините и до днес. Програмата на светлинно-звуковото шоу „Звук и светлина – Паметта на Чепеларе“ ще продължи и на 30 юни 2019 г.
Същевременно в к.к. Пампорово и Мечи чал по повод откриването на летен сезон 2019 г. и новия Конферентен блок в комплекса, на 29.06. лифтовите съоръжения ще могат да се ползват безплатно.
Туристически център Пампорово ще обслужва туристите в курорта с актуална информация за услуги, забележителности и маршрути. Целта му е да ориентира гостите на курорта за възможностите за спорт и активна почивка като: планинско колоездене, плуване, конна езда, пешеходен туризъм, тенис, футбол, риболов, туристически и алпийски маршрути, спускане с лодки в пещера, джип сафари, скално катерене.