Понякога съвсем простите упражнения могат да имат страхотен ефект върху нашето тяло. Не е нужно да отделяте средства, да ходите до фитнеса или нещо подобно за това уникално и просто упражнение, което ще ви покажем днес.

Необходимо е да го правите всеки ден, вечер преди лягане в продължение на 20 минути. Толкова е лесно, че може да го правите у дома без проблем.

Легнете на пода и повдигнете краката си върху стената. Тялото ви трябва да бъде под ъгъл 90 градуса. 

Как това упражнение влияе на нашето тяло? 

1. Облекчава подуването на краката

Тази позиция значително намалява задържането на течности в долните крайници. Ако често страдате от подуване на краката и имате целулит - правете това упражнение всяка вечер.

2. Подобрява кръвообращението

Поради това, че тази позиция подобрява кръвообращението в долните крайници и в цялото тяло, рискът от разширени вени и появата им се намалява. Ако сте предразположени към разширени вени, то това упражнение е за вас.

3. Намалява болката, напрежението и умората

Повдигането на краката и накланянето им към стената значително намалява напрежението на бедрата и гръбнака. Тялото ни се отпуска и се освобождава от натрупаната през деня умора. Затворете очи и се отпуснете.

4. Подобрява храносмилането

Това упражнение е много полезно за храносмилането. Правейки това упражнение редовно предотвратявате повявата на запек и премахвате натрупвания в червата./zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!