Над 300 служители на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД се включиха в спортния празник, организиран от централата, по повод професионалния празник Деня на енергетика, който тази година се отбелязва на 23 юни. В рамките на четири дни участниците се състезаваха в единадесет вида спорт: футбол, волейбол, баскетбол, шахмат, бридж, табла, дартс, тенис на маса, петанка, народна борба и дърпане на въже.

Празникът на служителите на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД честити зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков. Той награди победителите в различните съревнования и им пожела здраве, късмет и много нови успехи както в работата, така и в спорта.„Изключително удовлетворен съм, че и тази година толкова много хора се включихте в спортния празник по повод Деня на енергетика. Видях у всички Вас голямо желание за победа и истински феърплей по време на двубоите. Благодаря ви за инициативността!  За професионалния ни празник искам да пожелая на Вас и семействата Ви здраве, късмет и благоденствие!“, с тези думи се обърна към участниците изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД инж. Живко Динчев

След изиграването на изключително оспорвани двубои както в груповата фаза, така и на полуфиналите и финалите, своеобразен шампион стана футболният отбор на цех „Въглищно стопанство и пепелоизвоз“. На финала той надделя над тима на цех „Сероочистващи инсталации 5-8“ с резултат 4:0. В „малкия финал“ третото място завоюваха футболистите на „Ел Галактикос“, които се наложиха с 2:1 над колегите си от „Електроцех“.
ТЕЦ Марица-изток 2

В тазгодишния спортен празник на футболния терен сили премериха и дамите на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, които сформираха четири отбора. Първото място си заслужиха участничките от отбор „Стремителна атака“. Във финалния двубой те победиха колежките си от отбор „Грациите“ с 3:0. Третото място в класирането си поделиха отборите „Право в целта“ и „Безпощаден удар“, които завършиха 3:3 и не успяха да излъчат победител.


При баскетболистите първенец стана тимът на цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“. Второто място зае отборът на „Електроцех“, а трети се класира цех „Химическа водоочистка и режими“.

На върха на почетната стълбичка при волейболистите се качиха представителите на „Електроцех“. Във финала те победиха колегите си от „Турбинен цех“, а третото място отиде при цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“.
ТЕЦ Марица-изток 2

Особено зрелищни се получиха силовите надпревари. Пръв сред борците стана Галин Желязков от „Котелен цех“. В изключително оспорван двубой той надделя над Живко Желязков от „Електроцех“. На третото място остана Иван Тенев от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ към „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. Много мощ и хъс за победа показаха и състезателите по дърпане на въже. Битката за първото място събра погледите и на мнозина участници от другите спортове. Въпреки неотсътпчивостта и на двата отбора, в крайна сметка титлата отиде при служителите на „Турбинен цех“, които победиха състезателите на „Електроцех“. На трето място се класира тимът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ към „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД.

В надпреварата по петанка първото място при дамите завоюва отборът на „Въглищно стопанство и пепелоизвоз (първи отбор)“. Втори се класираха състезателките от „Електроцех (първи отбор)“, а на трето място остана тимът на „Ремонтно-механична база (първи отбор)“ При мъжете първи станаха „Електроцех“, втори –„Конструктивно-технологичен отдел (втори отбор)“, а третата позиция заеха играчите на „Котелен цех – ремонт (ПКПР)“.

Голям интерес сред участници и публика предизвика и състезанието по спортен бридж. В него първото място грабна отборът на цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“. В сребърни медалисти се превърнаха състезателите на цех „Сероочистващи инсталации 1-4“, а бронзът отиде за тима на „Ремонтно-механична база“.
ТЕЦ Марица-изток 2

Спортният празник предложи редица индивидуални надпревари, в които участниците се откроиха със завидно спортно майсторство. При шахматистите в гросмайстор №1 се превърна Петко Пенев от цех „Сероочистващи инсталации 5-8“. Второто място заслужи Динко Тенев от цех „Химическа водоочистка и режими“, а трети се класира Станислав Петров от  „Ремонтно-механична база“.

В състезанието по дартс най-точен със стрелите беше Димитър Митев от цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“. След него в класирането се нареди Мирослав Колев от „Котелен цех“, а третото място зае Георги Танев от „Ремонтно-механична база“. При дамите първа стана Димитринка Иванова от „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“. На второто място на почетната стълбичка се качи Катя Христова от „Ремонтно-механична база“, а трета остана Живка Сурчева от „Въглищно стопанство и пепелоизвоз“.

Тенисът на маса също бе белязан с оспорвани двубои. Първенец тази година стана Милен Иванов от „Котелен цех“, втори се класира Мирослав Маринов от „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно-управляващи системи“ а трети се нареди служителят от  „Котелен цех“ Пенчо Пенев.

И тази година съревнования по табла привлякоха най-голям брой участници. Заровете и стратегическите ходове донесоха първото място на Христо Дяков. Втори се класира Деян Дяков – председател на КНСБ в централата, а третото място зае Пенко Пенев от „Автостопанство“.