Българският нападател Николай Тодоров ще продължи кариерата си на Острова. Плевенчанинът подписа договор с направилия изключително силна кампания в Чемпиъншип тим на Инвърнес. Клубът от “Каледониън Стейдиъм” завърши трети в редовния сезон и стигна до полуфиналите на плейофите за влизане в Премиършип, но загуби и двата си мача с Дънди Юнайтед (0:1, 0:3).

“След като приключи миналият сезон, се прибрах у дома и не знаех какво ще се случи с мен. Когато получих обаждането от мениджъра Джон Робъртсън, нито за миг не се замислих. Радвам се, че се откри тази възможност пред мен. Поласкан съм и от хубавите думи по мой адрес. Сега от мен се иска да ги оправдая с представянето си на терена”, заяви Тодоров при официалното си представяне.

22-годишният българин продължава да трупа опит в Шотландия, където премина по-голямата част от кариерата му до момента. След трансфера си от Нотингам Форест в Хартс през 2016-а, Тодоров последователно бе преотстъпван на Каудънбийт, Ливингстън и Куин ъф дъ Саут.

Миналото лято нападателят се раздели с тима от Единбург, като през есента опита късмета си в Италия, където игра за третодивизионния Риети. В началото на годината Николай се завърна в Шотландия и подписа с Фолкърк, който обаче изпадна от Чемпиъншип в последния кръг заради по-лоша голова разлика.

В кариерата си във второто ниво на шотландския футбол до момента българинът има 33 мача и 3 гола. Безспорно най-силният сезон в кариерата му досега пък е 2016/2017, в който изигра 14 мача, вкара 4 гола и помогна на Ливингстън да спечели титлата в Лига 1 и промоция в Чемпиъншип.