Анжелик Кербер срази с 6:2, 6:3 Мария Шарапова в мач между две бивши лидерки в световната ранглиста. Носителката на 3 титли от “Големия шлем” и поставена под №1 в схемата Кербер се класира за 1/4-финалите на Mallorca Open след час и половина игра.

Германката спечели още първото подаване на съперничката си и поведе с 2:0, а в седмия гейм реализира нов пробив за 5:2 и скоро след това затвори първия сет. Във втората част Кербер поведе с 3:1, а после и с 5:2, но носителката на 5 титли от “Шлема” Шарапова не се предаде и върна единия пробив.

#MallorcaOpen No.1 seed @AngeliqueKerber advances to the quarterfinals!

Defeats Maria Sharapova 6-2, 6-3! pic.twitter.com/S5JEWNuOWP

— WTA (@WTA) June 20, 2019
Сервирайки за оставане в мача, получилата “уайлд кард” рускиня обаче допусна пробив на нула и отпадна от турнира, в който спечели първия си мач след близо петмесечно отсъствие от корта заради операция на рамото.

Кербер записа 18 печеливши удара и едва 5 непредизвикани грешки в днешния двубой, като се поздрави с четвърта поредна и общо пета победа срещу Шарапова, която пък остава с 4 успеха срещу германката. Кербер ще играе на 1/4-финалите с поставената под №6 французойка Каролин Гарсия или участващата с “уайлд кард” испанка Паула Бадоса.