40-годишният Дилян Д. от Търговище, подсъдим за педофилия, бе осъден днес на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода, които трябва да изтърпи при общ режим в затвора, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Мъжът бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище за блудствени действия с три деца. Ефективната присъда на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна, уточняват от прокуратурата.

Присъдата е постановена в при условията на съкратено съдебно следствие, поискано от подсъдимия с цел да получи наказание, намалено с една трета. При това условия той напълно е признал вината си за това, в което е обвинен.

Мъжът, който според експертизата страдал от разстройство на сексуалното влечение - педофилия, извършил блудствените действия по време на лятната ваканция през миналата година. Жертви на престъпните му действия станали момчета на 6 и 8 години и 9-годишно момиченце, които живеели в една къща с насилника. Родителите на децата отсъствали.

Разкриването на 40-годишния педофил станало случайно. Приятел на бащата на едно от пострадалите деца видял, че 6-годишното момче влиза в къщата заедно с насилника, като носело кафе и запалена цигара. Дилян подкупвал децата с лакомства, разрешавал им да пушат и да пият кафе. Спечелил доверието им, като им пускал детски филми, а впоследствие започнал да им показва клипове с порнографско съдържание. Включвал се в игрите им, като предлагал да играят на "Чичо Доктор", а блудствените си действия представял като масажи.