Преди два месеца пред публиката се появи бета версията на преработения браузър Microsoft Edge. Той се прехвърли на Chromium енджина и е дефиниран като по-бърз и надежден от предшественика си. Първоначално пригодено единствено за Windows 10, а сега приложението е адаптирано за macOS, Windows 8 и дори 7. Експерименталните билдове са част от Canary канала за тестове и можете да ги откриете в Insider сайта на Microsoft Edge.

Екипът зад проекта сподели в статус в блога си: „Преживяването и функциите на по-старите версии са общо казано същите като на Windows 10, включително поддръжката на Internet Explorer режима за частните ни клиенти“. И да, повечето неща са прехвърлени безупречно на по-старите системи, с изключение на тъмния режим и опцията за AAD логване (Microsoft Azure).

Все още не е ясно по кое време Chromium браузърът Edge ще излезе от етапа на тестове и ще бъде издаден официално. Изненадващото е, че той действително ще се поддържа активно на Windows 7, въпреки че поддръжката на самата операционна система ще бъде прекратена.

Chromium Edge ще донесе много нови функционалности на традиционния Microsoft браузър. Една от тях е превключването на IE режим на изобразяване, адаптиран за бизнеса. Това ще допринесе за безпроблемното стартиране на много стари сайтове. Освен това наскоро бе въведена функцията Collections, където можете да съхранявате текст и изображения, открити в интернет.