Тодор Байчев е кандидатът на БСП за кмет на Карнобат

Народният представител Тодор Байчев е издигнат снощи на разширено заседание на ОбС на БСП


Общинският съвет на червените бил обединен, мобилизиран и готов за реализация на предстоящите местни избори

Името на народния представител Тодор Байчев бе качено в официалния сайт на Столетницата в Карнобат като кандидат за кмет на БСП за предстоящите местни избори.

Ето какво се казва в новината след проведен снощи пленум на ОбС на БСП-Карнобат:

„На 18.06. 2019 г. се проведе разширено заседание на Общинския съвет на БСП - Карнобат, на което се разгледаха два основни въпроса. По точка първа от дневния ред присъстващите бяха запознати с основните моменти от състоялия се на 16.06. 2019 г. 49 – ти конгрес на социалистическата партия.

Споделени бяха виждания, позиции, мнения и препоръки, относно ставащото в партията и пътища за разрешаване на натрупаните проблеми.

Дискусията приключи с обединяването на членовете на Общински съвет – Карнобат около идеята за единство, пълна мобилизация на силите и готовност за успешна подготовка и реализация на предстоящите само след няколко месеца местни избори.

Всичко това беше базата, върху която беше изразено становището на ОбС за назоваване името на евентуалния кандидат на БСП за кмет на Карнобат / точка втора от дневния ред на заседанието /. Аспарух Иванов, председател на карнобатската структура на социалистическата партия, предложи номинацията на Общинския съвет да бъде нашият съгражданин, депутатът от коалиция „ БСП за България “, Тодор Байчев, което единодушно беше подкрепено от присъстващите.

Съгласно партийния устав, в духа на демократизма и уважението към колективното мнение, характерни за БСП, предстои обсъждане в основните партийни организации на тази и евентуални други кандидатури, за да може по-късно, на общинска конференция окончателно и официално да бъде определен човекът, зад когото ще застанат карнобатските социалисти в надпреварата за кметския пост.”

Адвокат Тодор Байчев атакува кметското кресло и през 2015 г. като кандидат на БСП, но загуби на първи тур от настоящия кмет Георги Димитров, който тогава се яви като независим, макар да произхожда от същата партия.

Към днешна дата Димитров все още не е казал дали гледа към четвърти мандат. И ако – да, на кого би разчитал. В съобщението на БСП след снощното заседание, все пак, е оставена вратичка и за други кандидатури, въпреки категоричното флагово изявление. Кандидатът Тодор Байчев е потърсен от наш репортер за изявление, но не вдига телефона си.


В категории: Карнобат