Всички искаме да имаме човек до нас, който да е нашият дом и едновременно с това нашето приключение.

Факт е, че може да сме луди от любов по някого, но и най-голямата страст и най-силната обич понякога не е достатъчна, за да поддържаме връзката си, ако не сме съвместими.

Астрологията ни спестява доста месеци лутане и късане на маргаритки в отговор дали ще ви бъде като двойка или не. Кои са най-несъвместимите двойки в любовта според зодиака.

Зодиите са разделени на четири групи, базирани на земните елементи.

Вода: Рак, Скорпион, Риби

Те са емоционални, чувствителни, креативни и грижовни. Обичат интимността и дълбоките разговори. Имат добри и нежни сърца и са много страстни.

Огън: Овен, Лъв, Стрелец

Те са страстни, силни и решителни. Амбициозни, агресивни и родени за лидери.

Имат приключенски дух и обичат да грабят от живота с пълни ръце.

Земя: Телец, Дева, Козирог

Те са здраво стъпили на земята, много са практични и аналитични, но са и доста емоционални. Търпеливи и упорити, харесват стабилността.

Въздух: Близнаци, Везни, Водолей

Те са революционни, интелектуални, творчески и аналитични. Обичат обсъждането на нови идеи и философии. Мечтатели са и искат да променят света със своите динамични идеи.

Въз основа на тези черти има няколко зодиакални двойки, които са ужасно несъвместими, и любовта за тях може да се превърне в най-лошия им кошмар.

1. Лъв и Рак

Лъвът е огнен знак, а Ракът е воден. Лъвът жадува за приключенията и светлината на прожекторите, докато Ракът харесва дома и по-дълбоката интимност. Лъвът може да бъде много прям и без задръжки да споделя своите възгледи. Това обаче може да е нещо, с което чувствителният Рак не може да се справи, защото той взима всичко присърце. Тази основна разлика между двамата рано или късно ще накара Ракът да се свие в черупката си и ще се отчужди.

Ако Лъвът не разбира нуждата на Рака за по-дълбока интимност, а Ракът не разбира възгледите за света на Лъва, тогава връзката е обречена на провал.

2. Козирог и Водолей

Козирогът е земен знак, а Водолеят е въздушен. Като знак за Земята Козирогът е бавен и задълбочен. Обича да прави подробни планове и не харесва промените, докато Водолей е авантюристична зодия. Той е много спонтанен и правят нещата на секундата.

Козирогът иска да натрупа материално богатство и показва любовта си по практически начин.

Водолеят обаче се нуждае от божествена любов. Лелее за някого, пред когото може да се оголи до крайност. Него не го интересува храната, секса или парите, стига да намери някого, който ще го накара да лети и мечтае. Козирог и Водолей са тотално неподходящи един за друг.