Компанията Cloudflare представи онлайн услугата League of Entropy за генерирането на качествени случайни числа. За разлика от съществуващите досега централизирани системи, новата League of Entropy не разчита само на един източник и за генерирането на случайни числа използва ентропията получена от различни източници, контролирани от различните участници в този проект. Благодарение на разпределения алгоритъм компрометирането на един или два източника на ентропия няма да доведе до компрометирането на финалното случайно число.

Генерираните в рамките на този проект случайни числа са публично достъпни последователности и не могат да се използват за генериране на криптиращи ключове, при които комплектът случайни числа се пази в тайна. Услугата е предназначена за генерирането на случайни числа, които е невъзможно да бъдат предсказани предварително, но след генерирането на числата те стават публични.

Публичните случайни числа се генерират на всеки 60 секунди. Всяко число има свой индекс и по всяко време от всеки сървър на участник в проекта могат да се вземат всички генерирани до този момент случайни числа.

Случайните числа на Cloudflare могат да се използват в разпределените системи, в криптовалутите и блокчейна, които трябва да имат достъп до единен генератор за случайни числа, например при оформянето на доказателствата за извършването на договорена работа. Разпределените случайни числа са особено удобни за лотарии, където гарантират, че няма нищо нагласено.