Експертният съвет по устройство на територията при Община Варна е одобрил техническия проект на "Синя зона-Широк център" и е предложил да се одобри и издаде заповед от кмета на града, научи Moreto.net.

Границите на зоната, предмет на проектиране, са: ул. "Кракра", "Беласица", "Д-р Писклюлиев", бул. "Владислав Варненчик", "Дрин", "Пирин", "Битоля", "Братя Бъкстон", "Чаталджа", "Ген. Колев", "Царевец", бул. "Осми приморски полк", "Кап. Рончевски", "Васил Друмев", бул. "Княз Борис I".

В края на февруари тази година стана ясно, че с дейността ще се ангажира варненската фирма "Инжконсултпроект" ООД, която е отправила оферта за 48 100 лв. без ДДС. След завършването на проекта ще бъде извършена рехабилитация на улиците в обхвата на зоната и полагане на необходимата маркировка и пътни знаци.

По задание стоянката за туристически автобуси на ул. "Антим I" трябва да се запази, а по преценка на проектанта трябва да се предложат нови. Трябва да се предвидят 22 паркоместа за електромобили със станции за зареждане. Условие е при проектиране на местата да се съобрази разположението на контейнерите за смет с цел безпрепятственото им обслужване от сметосъбиращата техника.

Междувременно Moreto.net чака отговор на изпратени въпроси, свързани със "синята зона" в града от директора на ОП "Общински паркинги и синя зона" Младен Иванов.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html