Жега край морето, а в Северна България са възможни гръмотевични бури следобед

По Черноморието времето днес ще е слънчево и горещо с температури на въздуха между 28 и 30 градуса, каза Николай Василковски


Прогноза за времето - вторник, 18 юни 2019 г.

Времето днес ще е слънчево, но в следобедните часове и привечер са възможни гръмотевични бури и градушки. Очаква се преваляванията да са краткотрайни, но на места интензивни, съобщава Нова телевизия  
Валежите ще са по-чести и по-интензивни в северната половина на страната и непосредствено по южните склонове на Стара планина. Температурите ще са между 28 и 33 градуса.
Около Черноморието времето днес ще е слънчево и горещо с температури на въздуха между 28 и 30 градуса, а на водата – 24 градуса. Следобед ще се заоблачи  по северната част на крайбрежието, но валежи са малко вероятни.
До сряда страната ни попада в гранична зона между по-топъл и по-хладен въздух, което създава условия за неустойчиво време. И в сряда следобед ще има валежи с гръмотевични бури. По-чести и интензивни ще са явленията в западната половина на страната. От четвъртък времето ще се стабилизира – температурите през почивните дни ще са около 36-37 градуса, а валежите ще са на изолирани места в следобедните часове.
115 хиляди светкавици са били регистрирани през последното денонощие на Балканския полуостров. Поне 20 хиляди от тях са на наша територия. Активността на мълниите се движи от североизток на югозапад с нахлуването на по-хладен въздух, обхващайки почти цяла Северна и Западна България. Очаква се това да се повтори и през днешния ден.
 


В категории: Времето днес