Нова кадрова въртележка завъртя благоевградската полиция. Сегашният шеф на ОД на МВР – Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев бе повишен  в зам. директор на ГД „Национална полиция“ и се връща в столицата. Начело на областната дирекция застава досегашният началник на ІІІ РУП – София старши комисар Дойчин Дойчинов, който бе представен на състава на полицията днес от главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Николай Хаджиев изкара близо 3 години на директорския пост. 35-годишният криминалист дойде от СДВР в Благоевград през септември 2016 г. заради непредвидената смяна на тогавашния директор Росен Танушев, който бе преместен в Петрич. По време на близо 3-годишното управление на Николай Хаджиев бе отбелязан сериозен спад в ръста на криминалната престъпност и бяха реализирани знакови полицейски операции както срещу местните кримки, така и срещу служители на МВР.

След ерата „Георги Костов“, който също дойде от СДВР и беше 2 години начело на ОД на МВР – Благоевград, след което достигна професионалния връх като главен секретар на МВР, ст. комисар Дойчин Дойчинов е трети поред софийски кадър, назначен за ръководител на благоевградската полицейска дирекция.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА 


Николай Хаджиев