Нов шок в Слънчев бряг! Линейки в спор да вземат или не 7-месечно бебе с кървяща глава

Задействана е добре познатата схема. Майката, която е била в шок от случилото се, е подписала категоричен отказ детето й да бъде хоспитализирано


Детето е изпуснато от майка си по невнимание, имало е наранявания и не е било ясно дали не е получило и сътресение


7-месечно бебе на чужда туристка е поредната жертва на грозната, но законна схема на Спешните центрове, хотелите и туроператорите в Слънчев бряг. Около 22 часа в събота то е пострадало, след като майка му го е изпуснала от високо по глава в хотел „Сън Сити“. Детето е имало наранявания по главата и не е било ясно дали не е получило и сътресение.

Светкавично е подаден сигнал на тел. 112, като до няколко минути на място е пристигнала линейка от частната „Вива клиник“ в комплекса, а почти веднага след нея е дошла и линейка от държавния спешен център. Тогава веднага е задействана добре познатата схема, за която вече писахме.

Мъникът е прегледан на място, раните му са промини и превързани. Според първичния преглед не е имал сериозни наранявания, застрашаващи живота му. Майката, която е била в шок от случилото се, е подписала категоричен отказ детето й да бъде хоспитализирано. Така ще последва и превод по застраховката от съответната чужда държава, от която идват туристите. Но Флагман.бг пита – това хуманно ли е, когато става дума за инцидент с дете? Какви изследвания са направени и как медиците установиха, че детето няма по-сериозни сътресения само чрез първичен преглед на мястото на инцидента?


В категории: Несебър