Проучване на американския университет Карнеги Мелън доказа, че хората с подркепящи половинки постигат по-добри резултати в живота си.

Психолози от университета изследваха над 160 семейни двойки, чиито съпрузи винаги са до тях. Според проучването тези хора са по-склонни да поемат рискове и така да постигнат по-голям успех. Така те бързо постигат личностно израстване, щастие и психологическо благополучие.

Много известни личности също са обсъждали важната роля на тяхната половинка за успешната си кариера.

Бившият президент Барак Обама приписва политическия си успех на съпругата си.

"Нямаше да постигна нищо без Мишел. Тя ми помогна да поддържам баланс и да се справя психически с тежката задача да бъда президент на САЩ. Тя е велика първа дама, тя е моята подкрепа. Всеки ден разчитам на нея по много начини", казва Обама по време на гостуването си в шоута на Опра Уинфри през 2011 година. 

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг говори за важната роля, която съпругата му Присила Чан играе в живота му, по време на речта си в Харвард през 2017 година.

"Присила е най-важният човек в живота ми. Тя ми помогна да постигна всичко, което съм днес", казва той в речта си.

Разбира се, не само жените са винаги до съпрузите си.

Бионсе споделя, че съпругът ѝ Джей Зи е изключително подкрепящ и ѝ помага на толкова много нива.

"Аз нямаше да бъда жената, която съм днес, ако не се прибирах вкъщи при съпруга си", казва носителката на "Грами".

Според проучването, има три ключови стъпки, които могат да помогнат при случаите, в които нашата половинка иска да приеме нова възможност за работа: изразяване на ентусиазъм относно дадената възможност, увереност в своя партньор и обсъждане на ползите от поемането на предизвикателството.