Народните поверия се предават от поколение на поколение. Някои от тях са резултат от наблюдението на определени природните закони, други са създадени въз основа на съвпадения, но всички тези знаци заслужават голямо внимание, защото наистина имат силата да предсказват хода на събитията.

Според едно такова древно поверие, ако ви сърбят дланите на ръцете, това е знак или за пари, или за скорошна среща. В действителност обаче сърбежът означава много повече и зависи от определени фактори. Те могат да имат напълно различни значения, в зависимост от деня от седмицата и дори от времето, в което се случва.

Днес от  ще ви разкажем малко повече за поверията, свързани с двете ръце и сърбежа. 

Дясна ръка и свързаните с нея поверия 

Бодежи в дясната длан - емоциите, които дълго време сте таили в себе си, се опитват да излязат наяве.  Необходимо е внимателно да анализирате събитията, които могат да доведат до негативни последици и все още ви измъчват. Трябва да се отървете от тях, а внезапните бодежи в дясната длан сигнализират точно за това. 

Леко гъделичкане - задава се ситуацията, в която ще трябва да направите важен избор. Очакват ви значителни промени в живота, а гъделичкането, според поверието, предсказва, че сте напълно подготвени и изпълнени със сила за такъв обрат на съдбата. 

 

Сърби ви дясната длан - гответе се за среща и ръкостискане. От древни времена, по традиция, хората се поздравяват с разклащане на дясната ръка. Следователно, това е знак, че дясната ръка предчувства срещата с близък или добър човек и ви дава сигнал за нея. 

Ако дясната ръка ви сърби в понеделник, ви очаква приятна среща с приятели, колеги или добри познати. Ако това се случва във вторник, ви чака среща със стар приятел, с когото от дълго време сте загубили връзка.  Ако ви засърби в сряда, се гответе за среща с романтичен характер. Ако това се случи в четвъртък - предстои ви среща с любим човек, с когото дълго време сте били разделени. 

 

Сърби ли ви дясната ръка в петък, това означава, че ще срещнете бившата си любов. Тази среща ще ви помогне да погледнете на бившия си по напълно различен начин, оставяйки старите чувства да излязат отново наяве. Ако ви засърби дясната длан в събота, е на флирт, приятна среща и ново познанство. А ако това се случи в неделя - на среща с важен, влиятелен и богат човек. Ще се появи възможност да установите нови бизнес контакти и да промените значително финансовия и делови аспект на живота си. 

 

Що се отнася до времето, обикновено сърбежът сутрин означава приятна среща или ново познанство. Привечер, според народните поверия, сърбежът вещае ръст на финансите или изкачване по кариерната стълбица. 

Лява ръка и свързаните с нея поверия

Ако ви сърби лявата ръка, това е не само на пари, но и на предстоящи подаръци от съдбата - както финансови, така и духовни. 

Сърбеж на лявата ръка вещае скорошна печалба или голяма находка. Леките бодежи са на повишение в работата и голямо увеличение на заплатата. Силният гъдел пък говори за големи разходи, загуба на пари и скъпа, но ненужна покупка. 

 

Ако лявата ръка ви засърби в понеделник, внезапно ще получите непланирана печалба, с която ще се сдобиете без много усилия. Но не се радвайте, защото, най-вероятно, веднага ще похарчите тези пари (или по-голяма част от тях) без никаква полза. Ако лявата ръка ви сърби във вторник - ще ви върнат отдавна забравен или обещан дълг. Ако това се случи в сряда, неочаквано може да имате печалба, но това няма да ви достави радост. Най-добре е да дадете тези пари на някого, който има много по-голяма нуждаят от тях. 

Сърби ли ви лявата ръка в четвъртък, се гответе за огромно увеличение на финансите си, което обаче може да стане повод за караници с най-близките ви хора. Ако това се случи в петък,  съдбата ще ви изненада с неочакван подарък. Опитайте се да не пропуснете този момент и да го приемете с благодарност.

 

Сърби ли ви лявата ръка в събота, очаквайте повишение на заплатата или дългоочаквана и заслужена премия. А в неделя - ще получите подарък. Може да е незначителен, но за сметка на това ще е много приятен. 

При сърбеж в лявата ръка трябва да обърнете голямо внимание и на това в коя част на деня се случва. Сутрин лявата ръка сърби на пари, а вечер - на среща със сродна душа. 

 

Според поверията, ако ви засърби лявата ръка вечер, докато сте в компанията на приятели или близки, я почешете и внимателно разгледайте хората около себе си. Може би точно в този момент сродната ви душа е съвсем близо и също почесва лявата си длан.