София. „Вчерашният ден ще остане в историята с това, че Корнелия Нинова за пореден път победи. Тя се очерта като лидер на бъдещето, на надеждата и на обединението. След Конгреса, тръгваме с надежда към местния вот”. Това заяви секретарят на НС на БСП Вяра Емилова пред БСТВ, съобщиха от пресцентъра на БСП. Емилова коментира, че Конгресът е имал за задача да приеме политическия доклад, да направи оценка за изминалите избори за Европейски парламент и да начертае насоките за предстоящите местни избори. „Местните избори са следващата задача, която стои пред БСП”, подчерта Емилова.
По думите ѝ в началото на Конгреса е съществувало известно напрежение – делегатите са били объркани от негативните нагласи, които е създавала т.н. „вътрешнопартийна опозиция” в партията. „Няколко са хората, които създават напрежение в Националния съвет, а това разочарова членовете ни по места. Хората очакват НС да може да прави политики, а всъщност работата му много често е да прави скандали”, обясни още Вяра Емилова.
„БСП е мъдра, колективният разум на партията е мъдър. Обединени можем да продължим към победа на местните избори. Излязохме много по-силни”, коментира още Емилова и обърна внимание, че Корнелия Нинова е получила подкрепата на над 500 от делегатите на Конгреса.