Григор Димитров и бившият му треньор Дани Валверду очевидно пазят топли чувства един към друг. Двамата се засякоха на тревните кортове в Лондон, където българският тенисист тренира за турнира в “Куинс Клъб”. Срещата не остана незабелязана за местните фоторепортери, които ги снимаха как се поздравяват и прегръщат приятелски.

When @GrigorDimitrov met @danielvallverdu pic.twitter.com/2Mxi0VTbIp

— Claire (@FadingTramlines) 16 юни 2019 г.
Григор и венецуелският специалист бяха тандем в продължение на близо три години. Те започнаха съвместна работа през юли 2016 година, а през 2017-а българинът изживя най-силния си сезон, в който спечели титлите в Бризбън и София и стигна полуфиналите в Australian Open, където изигра епичен петсетов двубой с Рафаел Надал. Впоследствие Димитров за първи път в кариерата си спечели турнир от сериите "Мастърс" в Синсинати, а "черешката на тортата" бе триумфът във Финалите на АТР, както и изкачването до номер 3 в световната ранглиста.

And some more of @GrigorDimitrov to finish (I'm done spamming for now) pic.twitter.com/0vxXdpz9Uu

— Claire (@FadingTramlines) 16 юни 2019 г.
Двамата сложиха край на сътрудничеството си през месец май, като след това към щаба на Григор се присъедини Радек Шепанек. Преди седмица пък Валверду стана част от екипа на Стан Вавринка, който също е сред участниците на турнира в Куинс. Засега уговорката между двамата е само за предстоящия сезон на трева.