Министърът на туризма с извънредна проверка на туроператорите в Слънчев бряг

Акцията продължава и в момента


Получени са сигнали за нерегламентирана дейност на няколко бюра в курорта


Министърът на туризма Николина Ангелкова започна извънредна проверка на туроператорски фирми в Слънчев бряг преди минути. В акцията се включиха служители на „Икономическа полиция“, НАП и КЗП.

Поводът за инспекцията са сигнали, които вчера Николина Ангелкова е получила в изнесената си приемна в Слънчев бряг.

Още първият проверен обект се оказа нарушител. В малък павилион край дискотека „Ориндж“ туроператор бе спипан в крачка. Оказа се, че няма валидна застраховка, а тя е изключително важна, защото гарантира сигурността и здравето на ползвателите на услугата. Въпросният туроператор предлага поредица от екстремни преживявания, а реално няма никаква застраховка.

Регистрацията като туроператор на тази фирма почти сигурно ще бъде заличена. Търговецът няма да има право да упражнява дейността вследващите две години.

Във втория обект до хотел „Белвю“ бе констатирано административно нарушение, а в третия – отново на крайбрежната алея край „Белвю“ не бяха открити никакви нередности.


Проверките продължават, но тъй като слухът за солидния екип на инспекцията се разнесе светкавично из Слънчев бряг, пред подозрителните обекти бяха изпратени служители на полицията, които ще ги пазят, за да не затворят.

Повече вижте в нашето видео, очаквайте подробности!

 


В категории: Несебър