Заместник областните управители на област Русе Свилен Иванов и Валентин Колев бяха сред официалните гости на тържествената церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от Випуск 2019 на Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

В приветствието си към абсолвентите Свилен Иванов изрази удовлетворението си, че всеки випуск, всяка година оправдава труда, който  е положен от много хора за създаването и съществуването на този факултет.

„Радостен съм, че лично съм участвал в тези процеси!

Вие сте доказателството, че всички ние сме работили в правилната посока! Позициите, които заемат нашите колеги от Юридическия факултет са доказателство за качественото образование тук! При защитата на акредитацията на факултета през изминалата година се оказа, че всички ръководители на големите институции в града са възпитаници именно на правния факултет на Русенския университет!

Освен това винаги в парламентарната комисия по правни въпроси има дипломирани юристи от тук! Съвсем естествено това направи и голямо впечатление на акредитационната комисия!

Дано да сте научили най-важното нещо – да мислите като юристи! Никой не може да знае всичко на този свят, никой не може да знае цялото право! Най-важно е винаги да се следва правната логика и идеята на законодателя!“ допълни още заместник областният управител.

Той отправи пожелания към дипломиращите за успех при тяхната бъдеща реализация и за пореден път подчерта, че всички юристи от Областна администрация Русе са завършили Русенския университет!

Абсолвентите бяха приветствани още от ректора на РУ „Ангел Кънчев“ и председател на Общинския съвет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, декана на Юридическия факултет доц. д-р Красимир Димитров, председателя на Комисията по правни въпроси на 44-то Народно събрание Анна Александрова, председателя на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно управление и народен представител Искрен Веселинов, народния представител Пенчо Милков, съветника на министъра на образованието и науката Калин Костов, както и заместник-кмета по комунално развитие на Община Русе Наталия Кръстева.

Сред присъстващите бяха още цялото академично ръководство на университета, изпълнителният директор на Агенцията по заетостта към Министерството на труда и социалната политика Драгомир Николов, директорът на ОДМВР – Русе ст. комисар Теодор Атанасов, окръжният прокурор Георги Георгиев и още множество представители на институции от региона.

Общият брой на дипломираните абсолвенти от специалностПраво“ е 105, като 60 са били в редовна форма на обучение, а 45 в задочна. Днес се дипломираха и магистрите от „Правен режим на защитата на националната сигурност“.

Първенци на Випуск 2019 са Сениха Алиева Масуркова от специалностПраво“ и Милена Стоянова Перчемлиева от магистърската програма „Правен режим на защитата на националната сигурност“.