С 25 футболисти (трима вратари и 22 полеви играчи) започна лятната си подготовка за новото първенство във Втора лига футболният тим на Хебър.

На първия сбор след лятната пауза на стадион „Георги Бенковски” се появиха всичките 8 нови попълнения – Димитър Везалов (Локомотив (Пд)), Янко Ангелов (Локомотив(Пд)), Асен Георгиев (Локомотив (Пд)), Божидар Васев (Дунав), Георги Андонов (Царско село) и младите надежди Георги Каракашев (Пирин (Разлог)), Осман Хамдиев (Септември (София)), Мартин Вълчинов (Балкан (Ботевград)).

„Зелените“ ще бъдат с нови тренировъчни и състезателни екипи, и аксесоари през стартиращото след месец и половина първенство на Втора лига. През последните две години пазарджиклии бяха обличани от италианската “LEGEA”, но тя вече е заменена с немската доста по-качествена, по-престижа и не на последно място – по-разнообразна в асортимента марка “JAKO”. Вчера на стадион “Георги Бенковски” пристигна първият транш от новата екипировка, която по традиция е решена в клубния зелен цвят, а днес хебърци сефтосаха тренировъчните си екипи.

Както вече съобщихме, след края на миналия шампионат Хебър се раздели с Мартин Сечков, Руслан Иванов, Кирил Георгиев, Цветан Павлов и Николай Стоилков.

От утре към заниманията на отбора ще се присъедини и бразилецът Родриго Барони, който каца тази вечер на столичното летище с полет от Мюнхен. Към щаба на отбора от днес е аташиран и Антон Кирилов, който ще бъде асистент на Николай Митов с функции на анализатор.

Първият лагер на пазарджиклии ще бъде във Велинград от понеделник, а вторият в Банско и ще стартира в началото на юли. Хебърци проведоха встъпителната си тренировка на помощното игрище до някогашното „Стрелбище”, а заниманието изгледаха повечето членове на УС на клуба. По традиция първия сбор на Хебър беше предшестван от водосвет за здраве и успехи, отслужен от отец Стефан Йорданов.

Осем контроли за избистряне на състава и придобиване на игрова подготовка за старта на новото първенство ще разчита старши треньорът Николай Митов. Пазарджишкият тим ще стартира с проверките още на 22 юни. Тогава на стадион „Септември” в Ракитово хебърци ще премерят сили с другия нов член на Втора лига Нефтохимик (Бургас). Шест дни по-късно, на 28-ми, в Пазарджик Хебър ще посрещне новия член на елита Царско село.

По време на лагера в Банско пазарджиклии ще изиграят основната част от контролите. За 3 юли се уточнява притивникът. На 6-ти същия месец хебърци ще имат за спаринг-партньор Струмска слава. На 9 юли Хебър ще има цели две проверки. Предиобед Николай Митов ще пусне една единадесеторка срещу местния Банско, а по-късно „зелените“ ще играят с Беласица (Петрич). По същия начин ще се процедира и в последния ден от лагера – 12 юли. Тогава преди обяд „четата на Митов) ще изпробват Септември (Симитли), а след това Пирин (Разлог).