Ексклузивно! Експертизи бавят обвиненията срещу арестуваните с дрога граничари, има ли данни за наркобанда

Граничните полицаи са закопчани при акция на „Вътрешна сигурност“ в Малко Търново


Разследващите стигнали до наркоферма, след като сгащили с дрога единия от групата

Арестуваните с дрога гранични полицаи от Малко Търново все още са без обвинения по случая, научи Флагман.бг. Това означава, че те се разхождат на свобода без никакви мерки за неотклонение, въпреки че са закопчани пред около 2 седмици при акция на „Вътрешна сигурност“

Причината за забавянето е назначената експертиза на откритите в апартамент в Малко Търново саксии с канабисови растения. Специалистите трябва да определят какъв точно е намереният при акцията наркотик и неговото количество. Едва след това ще стане ясно дали граничарите ще бъдат обвинени само за отглеждане и държане на дрога или и за разпространение. Засега досъдебното производство е под ръководството на следовател от Районна прокуратура - Малко Търново.

По информация на Флагман.бг арестувани са двама служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ – Малко Търново. Не е изключено обаче в схемата да са участвали и други хора. Ако се докаже, че групата е била повече от трима души, може да се стигне до обвинения в ОПГ пред Специализирания наказателен съд в София, разкриха още нашите източници.

Както Флагман.бг пръв съобщи, мъжете са закопчани в края на май. Разследващите стигнали до наркофермата в апартамент в Малко Търново, след като сгащили единия граничен да се разхожда с 3 гр марихуана в джоба.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!


В категории: Крими