Солидна агитка от близки и роднини дойде да подкрепи кмета на пловдивския район “Северен” Ральо Ралев по време на днешното заседание на Апелативния спецсъд, който трябва да реши дали да остави управника за постоянно в следствения арест, пише trafficnews.bg.

 

Близо хиляда пловдивчани са се подписали в защита на Ралев, обяви неговият адвокат Христо Ботев, който връчи подписката на съда. Магистратите обаче подчертаха, че това няма никакво отношение по делото, а от страна на прокуроратурата заявиха, че гражданите нямат компетентността да определят каква да е мярката на обвинения в корупция кмет. Освен това държавното обвинение заяви пред магистратите, че не е ясно чии са тези подписи и дали наистина са на хората, чиито имена са написани в петицията.

 

Адвокат Ботев настоя също да бъде направена медицинска експертиза на клиента му заради влошено здравословно състояние.

Ралев се оплакал,  че усеща уголемяване на черния си дроб, което му създава дискомфорт.

Освен това кметът стопил 6 кг по време на престоя си в ареста, макар видимо това да не личало. Ралев се появи в съдебната зала със сако, дънки и маратонки. 

 

Прокуратурата обаче възрази да бъде правена медицински експертиза, тъй като направеният преглед в болницата към следствения арест не показал Ралев да има сериозни заболявания, които да не позволяват да остане в ареста. В крайна сметка съдът реши, че експертиза на този етап не е необходима и отхвърли искането.

 

Ральо Ралев и соченият за негов помагач бивш тв бос Иван Делевски, който в момента е на свобода по гаранция, бяха задържани 

за корупционна схема. Според строителния предприемач Здравко Ангелов той бил изнудван от името на кмета да даде 60 000 лева рушвет, за да може да реализира проект за кооперация в пловдивския район "Северен".