Пенка Д., на 35 г. от Карлово, с корени от хисарското село Старосел, е служителката на кредитната институция, която беше арестувана миналият ден и след това освободена с 2 000 лева парична гаранция, информира "Блиц".

Както съобщихме, Пенка е сътворила подла схема. Тя е извикала любовника си, разбили са касата на офиса, задигнали са 8 900 лева. Пред полицията жената казала, че някой е откраднал от касата 22 500 лева. По този начин тя е искала да прикрие липсите от парите, за които отговаря. След като взломили офиса, Пенка е дала на любовника си награда за стореното в размер на 3 000 лева. При ареста в мъжа са открити 1 500 лева, предполага се, че с другата половина той е погасил борчовете си. Пари в служителката не са открити.



Шефовете на ограбената банкова институция започват финансова проверка в офиса, паралелно с това полицията продължава да работи по случая. Любовникът-съучастник остава в ареста, днес съдът ще гледа мярката му за неотклонение.

Пенка Д. и любовникът й са имитирали, че друг е извършил обира. След 5 дни денонощна работа карловските полицаи, водени лично от шефа си главен инспектор Сълко Литов, разкриха схемата. С БЛИЦ са се свързали хора, завлечени от въпросната Пенка Д. Те твърдят, че са завлечени с измама от жената. По информация на медията това са хора, които преди време са теглили кредит от въпросната финансова институция. Години след това Пенка е пазила личните им данни и е кандидатствала от тяхно име. Прибирала е сумите за себе си. Става въпрос за над 80 човека.