Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за опит за убийство. Обвинението срещу Е.М. е за това, че на 17 декември миналата година около 21,00 – 22,00 часа в постройка в близост до Студентско общежитие направил опит умишлено да умъртви М. П. от севлиевското село Табашка. Извършителят му нанесъл 9 прободни рани с нож в гръдния кош.

Малко преди саморазправата обвиняемият се върнал от Гърция като пребивавал на различни адреси в Габрово и не работел. В деня на кървавата драма си купил две шишета бронз, отишъл до новостроящ се тунел, където „дишал“ от него. Около 19,00 часа при него дошъл Ю.Ш. Двамата тръгнали към дома на Ю.Ш., като искали да „дишат“ бронз и за целта търсели подходящо място. Отишли до необитавана постройка в непосредствена близост до Студентското общежитие. Постройката имала две помещения, като на същата липсвали вратите и прозорците.

Вътре нямало ток и било тъмно. Влезли в първото помещение, като от другото се чувало хъркане. Двамата „дишали“ бронз, слушали от телефон музика, но се скарали и Ю. Ш. си тръгнал. Обвиняемият останал сам и отново пуснал музика. Тогава чул човекът, намиращ се в другото помещение, да вика: „Махайте се оттук“. Обвиняемият се ядосал, скочил от прозореца, извадил нож, отишъл в другото помещение и в тъмнината започнал да нанася силни удари по купчина на земята, където възприемал, че има човек. В един момент се изплашил от извършеното, оставил пострадалото лице и бързо избягал от мястото, като се обадил на тел.112, казвайки, че е убил човек.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.