Клиповете, на които се вижда саморазправа между гратисчии и контрольор, обиколиха социалните мрежи. Това се е случило в неделя, във влака между Септември и Пловдив. А повод за скандала е билет, който струва 2 лв. Майка, която решила да доведе до Пловдив децата си на разходка с влака, е станала свидетел на скандала.

„На гара Стамболийски се качиха мъж и жена. Служител на БДЖ придружи ромите до мястото, където ще седнат, за да провери имат ли билети. Те проявиха агресия към служителя. Имаше и заплахи – „Ако се повтори, ще излетиш през прозореца“. След което започна да псува, да говори неприлични думи. Аз им направих забележка, защото има две деца в купето, да се съобразява какъв тон държи. При което ромите се обърнаха с агресията си към мен“, разказа жената пред Нова телевизия.
 
„Ще ви вадя един по един“, заканил се циганинът. „Повече няма да говориш, защото ще стане лошо. Млъкни си“, заплашила и жената с него.
 
Намесил се млад мъж, който защитил майката с двете деца. Малката ми дъщеря се разстрои и започна да плаче, изпадна в неудържим рев. При което аз се развиках и се обадих на 112. На БДЖ служителя каза, че не за първи път това се случва“, добави тя.
 
„След като започнаха да се разправят с мен, кондукторката и мъжът просто се дръпнаха. Децата ми вече отказват да пътуват с влак, страхуват се“, каза още майката.
 
„Подобна агресия във влаковете не е толкова честа, но все пак такива неща се случват. БДЖ работи с МВР с цел превенция. Във влаковете, които сме ги определили като рискови, има задължително патрулиращ полицай. В конкретния случай не е имало такъв. Няма как обаче във всеки вагон да има полицейско присъствие”, заяви директорът на секция  "Пътнически превози" - Пловдив, БДЖ Ангел Даскалов.