Първият път, когато оставаш гола пред някого е акт на доверие, който често предизвиква цяла гама от емоции: срам, безпокойство, несигурност. Днес ще ви представим няколко начина да се научим как да приемем тялото си и да се справи с дискомфорта, което човекът не бива да вижда у нас.

1. Изчакайте, докато се почувствате готови да се съблечете.

Най-доброто време за първи секс с нов партньор е, когато и двамата сте готови за това. Това е единственият план, който е важно да се следва, когато решим да влезем в интимност. Ако идеята да бъдете голи пред новото ви гадже ви кара да се чувствате много неприятно, това означава, че все още не сте готови - и това е нормално. Нека вашите взаимоотношения се развиват с темпото, което ви допада. В допълнение, това може да бъде добър тест за човека относно адекватността му и зачитането на вашите граници. Не забравяйте, че най-лошите причини да решите да си легнете с мъж, когато не сте готови, са: "неудобно е да му откажа" или "в противен случай той ще ме напусне". Това са токсични аргументи.

2. Контролирайте ситуацията

Направете всичко, което ще ви помогне да се чувствате сигурни и спокойни. Изключете светлината или създайте пълна тъмнина, включете музиката, изпийте чаша вино - но трябва да внимавате с алкохола, защото това ще ви попречи на преценката дали имате съзнателно желание за секс. Тези прости и на пръв поглед тривиални малки неща са критични, защото създават положителен сексуален контекст, без който не можете да се насладите на интимност. 

3. Разхождайте се голи, докато сте сами

Преди да покажете тялото си на някого, правете го сами. Опитайте да се разхождате голи по-често, когато сте сами: лятото е най-доброто време за такива експерименти. Погледнете се в огледалото, без оценки и критики, просто гледайте. Колкото по-често виждате себе си без дрехи, толкова по-нормално и естествено ще ви се струва тялото ви. И когато човек се чувства удобно в кожата си, излагането на голото му тяло пред някого престава да бъде стресиващо за него.

4. Фантазирайте за това.

Моралното обучение винаги е добро. Опитайте се да си представите как вие и вашият партньор седите голи един до друг, лежите в леглото или говорите. Първоначално такива мисли могат да ви смутят, но после те ще станат познати като всяка редовна практика. Истинската перспектива да покажете на човек тялото си няма да изглежда толкова страшна. Въпреки това, този метод има страничен ефект: можете да се съсредоточите върху фантазии и паника, ако нещата в живота протичат малко по-различно. Представете си интимността си, но имайте предвид, че в действителност нещата често се объркват.

5. Правете това, което ви помага да се чувствате добре

Тренирайте опцията да обичате тялото си - това е ключът към приемането и самочувствието. Погрижете се за себе си, каквото и да означава за вас. Вземете вана и си направете козметични процедури в почивните дни, занимавайте се със спорт, танцувайте, мастурбирайте: всичко това са примери за това как можете да се научите по-добре да третирате тялото си и да повишите самочувствието си.

6. Не приемайте твърде сериозно случващото се

Събличането пред човека, когото харесвате, не трябва да бъде сериозно усилие. Освободете стреса чрез хумор, бъдете игриви и безгрижни. Липсата на дрехи кара хората да се чувстват уязвими и малко глупави. Не се фокусирайте върху тези емоции, а се опитайте да се насладите на ново преживяване. Искате да се смеете или да се шегувате - направете го, за да можете и двамата да се отпуснете. 

7. Не забравяйте, че партньорът ви вероятно чувства същото.

Без значение колко уверен мачо може да изглежда на първите срещи, най-вероятно той също се чувства неудобно да покаже голото си дупе пред вас, дори и да не го показва. Малко хора могат да се похвалят с пълна липса на срам в такива моменти. Не трябва да се чувствате като на изпит, когато и двамата сте голи един срещу друг. Можете директно да му признаете за своя дискомфорт - честното признание на емоциите ви събира и облекчава стреса.

8. Игнорирайте това, което вдъхва несигурност.

Този елемент е най-труден, трябва да работите върху него през целия си живот, но е от решаващо значение за вас. Премахнете външното влияние, което ви кара да се срамувате от тялото си колкото е възможно повече. Редовно почиствайте социалната мрежа от абонаменти със снимки на перфектни тела, опитайте се да не обръщате внимание на нереалистичните образи и стандарти, които се излъчват от медиите. Ограничете общуването си с хора, които говорят неправилно за външния ви вид и ви дават нежелани съвети как да го коригирате. Все още има много токсично въздействие наоколо, но ако се научите да не го забелязвате и го изключвате от живота си, това ще бъде голяма крачка към любовта и хармонията със света.

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!