Ямбол-Върбица (Бенковски) 4:0, бараж за Трета лига, 06.06.2019, снимка от кадри на Радио 999

Отборът на Ямбол разби с 4:0 Върбица (с. Бенковски, обл.Кърджали) и спечели място в Югоизточната Трета лига. На стадиона в Първомай интрига липсваше и футболистите на Николай Вълев бяха пълни господари на терена. Два гола за победителите отбеляза Христо Димитров. Ямболии откриха в 34-та минута след чудесно изпълнен пряк свободен удар, а в 53 удвоиха след засечено центриране. Така се изясни крайния победител. Крайният резултат бе оформен след голове в 80-та и 90-та минути.

Отборът, ръководен от търговищкия Гонзо, можеше да стигне до далеч по-изразителен резултат, но най-важната задача бе изпълнена и Ямбол спечели промоция.

В друг бараж, но с предварителен характер, Родопа (Смолян) победи АФК Хасково с 1:0 и се класира за финалния мач (9 юни), който може да им осигури място в Трета лига. Там съперник ще бъде ФК Чирпан. На стадиона в село Оризари драмата бе пълна, след като през първото полувреме един от най-опитните на терена – Анатоли Тодоров, пропусна дузпа за Хасково. Родопа се възползва от своя шанс в 54-ата минута, когато също получи наказателен удар. Михаил Кисьов бе точен и донесе победата за своя тим. Така в групата няма да има два отбора от Хасково с почти еднакви имена.

използвани материали от Спортал