Петима юноши с професионални договори в Черно море. Това са новините от "моряците" в последните дни. Мъглата при варненци е пълна. Клубът не е обявил нито старт на лятната подготовка, нито лагери, а още по-малко контроли. Да не говорим за селекция. Всичко това поставя старши треньора Илиан Илиев в шах. Мълчанието от страна на варненци притеснява и техните фенове. Клубът се раздели с цели 9 играчи - Радослав Василев, Уго Кононго, Мехди Фенуш, Жоаким Балми, Георги Илиев, Георги Китанов, Пламен Димов, Виктор Генев и Петър Витанов. Болшинството от тях са титуляри, което поставя Илиев в деликатна ситуация. Той ще трябва да гради изцяло нов отбор, а към днешна дата реално не е привлякъл нито едно попълнение.

Досега през годините подобна ситуация при "моряците" не е имало - близо две седмици след края на сезона да не се знае на коя дата ще е първата тренировка, както и как ще протече лятната подготовка на отбора. Нищо чудно всичко това да накара и самия Илиан Илиев да си тръгне...

Отделно от това продължава да няма позиция от Черно море за скандала с детектора на лъжата, на който бяха подложени шестима играчи след загубата с 1:3 от ЦСКА-София. Заради това въпросните футболисти Георги Илиев, Георги Китанов, Иван Дюлгеров, Пламен Димов, Виктор Генев и Петър Витанов бяха извадени от групата преди последния двубой с Лудогорец, който бе от решаващо значение в битката за титлата.

От ръководството на варненци бяха обявили, че ще излязат с такава на сайта си, но вече две седмици - нищо. Единствените новини там са за юношите на клуба.

"Тема Спорт"