В Пловдивския окръжен съд се гледа мярката  на Исмаил Айше Асан и Митко Асенов. Те са с повдигнати обвинения за убийство, извършено умишлено в деня на изборите.

Припомняме, че на 26 май в Асеновград две момчета на възраст 15 и 17 години срещнали мъж на 41 години от турски произход. Той бил на гости на брат си, където празнували, След вечеря, жертвата тръгнала да се прибира, но по пътя го срещнали двете момчета. Исмаил и Митко го нападнали и му отмъкнали чантата в която имало 3 лева. Удряли жертвата си в лицето и избягали. При побоя двамата гамени счупили носа на мъжа и го съборили на земята, разказа пред журналисти прокурор Галина Мичнева. 



Исмаил Асан на 15 години и по-големият Митко Асенов на 17 си купили бутилка алкохол. След това се върнали отново на мястото, където пребили мъжа. По-малкото момче си събуло обувките и започнало да скача със все сила по главата на жертвата, а след това започнал да я души. Случаен свидетел на случилото се, спрял водач на такси и разказал какво се случва. Двамата втрещени от жестокия побой се обадили на 112. Веднага била изпратена полицейска кола и екип на спешна помощ. Лекарите обаче само констатирали смъртта на 41 годишния мъж.

Днес в съда двамата малки гамени бяха докарани с белезници. В момента се гледа мярката им.