Наставникът на Черно море Илиан Илиев говори след церемонията, в която бе обявен за треньор №1 на изминалото ни футболно първенство, за скандала с освободените от отбора играчи.


"Никой от клуба не ми е обявил на мен, че тези играчи са напуснали поради причини, различни от футболните. Говоря за тези от сряда. За тези, с които се разделихме днес - на Ради Василев и на Кононго бяха предложени договори, но те предпочетоха да търсят по-добри варианти в чужбина. Другите момчета - Мехди Фенуш и Жоаким Балми, предпочетоха и те да търсят други отбори, тъй като нямаха много шасове за игра", каза той.

Запитан какво би коментирал, ако се докаже, че негови футболисти са играли симулативно, Илиев отговори: "Не искам да коментирам такива неща, тъй като за мен е абсурдно. Никой треньор не вярва да е станало нещо, тъй като трябва да спираме с професията, защото всеки допуска грешки и най-много ние, треньорите. Нямам обяяснение. За тези 7-8 дни със сигурност не можем да осъзнаем ние какво се случи, както и нашите фенове. Много е неприятно", каза Илиев.

"Трябва да питате ръководството. Ако зависеше от мен, нямаше да освободя никой. Ръководството ни каза в сряда, че не можем да разчитаме за в бъдеще на тези играчи и точка", добави наставникът.

Запитан след всичко, което е дал като футболист и треньор, как е приел да застане на детектора на лъжата, Илиев отговори: "Не мога да коментирам. Със сигурност на никой не е приятно, но пък е доброволно. Всеки може и да откаже. Никой не е поставен до стената. Казваш "не искам" и точка. Не са ни задължавали".

Накрая той засегна и темата с това дали остава треньор на Черно море и догодина: "По принцип имам договор. Лошото е, че трябва да почнем без 10 човека, трябва да търсим 10 нови, ще е доста трудно. Но ще преценяваме".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html