За първи път Струмска слава организира камп с български и чуждестранни играчи. От днес до 3 юни в Радомир ще си дадат среща футболисти-аматьори, на които ще бъде дадена възможност да се докоснат до професионалния футбол. 16 души вече провеждат двуразови тренировки.

Сред тях има американци, испанци, канадец, французин, колумбиец и няколко българи. Очакват се още четирима играчи, чието пристигане се е забавило по организационни причини. Футболистите са настанени в квартири в града, хранят се организирано.

Планирани са няколко срещи, след което най-добре представилите се е възможно да получат предложение от ръководството на Струмска слава за подписване на договор. "От участниците в кампа 2-3 да се впишат в отбора, ще бъде успех", смята старши треньорът на втородивизионния тим Владимир Димитров.

Ръководството на клуба възнамерява да превърне проявата в традиция и ежегодно преди подготовката да събира аматьори от страната и чужбина. Димитров е доволен от представянето на отбора, който завърши шести във Втора лига, но никой от състава не трябва да се чувства сигурен, ако не се развива и подобрява качествата си.

"Нито един футболист не е застрахован, независимо от удовлетворението от играта им, трябва да надграждаме", заяви наставникът на радомирци. Той се надява участниците в кампа да останат доволни и всяка следваща година в Радомир да идват все по-добри футболисти.