снимка Live.Varna.bg

Символична първа копка на нов спортен комплекс на ул. „Студентска“ бе направена днес в присъствието на кмета Иван Портних, Христо Иванов – зам.-кмет и Петя Проданова – кмет на район „Приморски“.

„Тук някога е имало стадион, който обаче е неподдържан и занемарен от десетилетия. Поехме ангажимент към хората от района да облагородим това място и да го превърнем в спортен комплекс, какъвто изграждаме в район „Вл. Варненчик“, а скоро ще започнем и във „Виница“, заяви кметът.

Спортният комплекс ще бъде разположен върху площ от 17 дка. Проектът предвижда изграждането на нови открити спортни площадки за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка (за волейбол и тении на корт), фитнес, тенис на маса и детска площадка, нова пътека за бягане и каране на ролери.  Проектирана е едноетажна сграда, в която са обособени съблекални, кабинети,  заведение за хранене с покривна терасата. Ще бъда изградена и зона за отдих, алейна мрежа, осветление, озеленяване, както и реконструкция на съществуващия паркинг, който ще бъде - с 46 паркоместа.

Кметът Иван Портних обяви още, че предстои изграждането и на спортни игрища в 18 училища, като продължение на пилотния проект, по който бяха обновени спортните базите в 10 училища.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html