В длъжност встъпи официално днес новият председател на Районен съд – Ивайловград, Живко Янков.

Това стана в присъствието на Миглена Тянкова – административният ръководител на Хасковския окръжен съд. Назначаването бе извършено на основание Решение на Съдийската колегия при ВСС от 14 т.м.

Съдия Янков има общо над 19 г. юридически стаж. В периода от юли 1998 г. до същи я месец на 1999-а бе съдебен кандидат при Окръжен съд – Хасково.От началото на ноември.1999 г. до назначаването му за председател на Районен съд – Ивайловград, заемаше длъжността следовател в Окръжна следствена служба при Окръжна прокуратура – Хасково.

С протокол 27 юни 2007 г. на ВСС бе повишен в ранг следовател в НСлС. В периода на работата си като следовател Живко Янков има многобройни допълнителни квалификации в различни форми на обучение. Връчена му е и грамота от Висшия съдебен съвет. Тя е “Служебна благодарност за проявен висок професионализъм“ при осъществяване на Образователна програма “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” и принос за отличаването на ВСС със специална награда на журито за 2017 г. в конкурса “Кристални везни на правосъдието“ на Съвета на Европа.