Областният съвет на БЧК – Варна ще подпомогне финансово три деца на възраст 2, 10 и 15 години, пострадали при пътни инциденти. Сумата от общо 1800 лв. се отпуска от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Български Червен кръст.

Националният дарителски фонд е създаден през 2005 г. по повод 1 юни – Международния ден на детето, по инициатива на Българският Червен кръст, ГД “Охранителна и пътна полиция” към МВР, Българската професионална футболна лига, Съюзът на българските автомобилисти и Българският футболен съюз. Страните подписват споразумение за сътрудничество в областта на превенцията на пътнотранспортните произшествия, като си поставят за цел да провеждат периодични информационни, благотворителни и фондонабирателни кампании за осигуряване на финансова подкрепа за лечение и рехабилитация на деца, които вследствие на пътна злополука са получили различни по степен увреждания.

От създаването на Фонда през 2005 г. досега БЧК е предоставил финансова помощ на стойност 383 377 лв. като са подпомогнати семействата на 652 деца от цялата страна, пострадали от пътнотранспортни произшествия.
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html