"Изключително съм щастлив от резултатите в Пловдив, които са много над средните за страната, въпреки ниската избирателна активност, победата на ГЕРБ е категорична. Ние имахме усещането, че това ще се случи, но бяхме малко с присвити сърца заради проучванията, които постоянно се даваха по националните телевизии. Резултатите ни дават увереност да поискаме през октомври от пловдивчани още един пълен 4-годишен мандат с управление на ГЕРБ", заяви кметът и лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев.

Той обясни, че резултатите в града са пряко отражение на работата, която се е свършила в Пловдив чрез лостовете на Европа за обновяването на цели пространства.

Той отбеляза, че няколко пъти се чули с премиера Бойко Борисов. "Г-н Борисов много се интересуваше от изборите в Пловдив", подчерта кметът. Но не отговори на въпрос дали очаква да бъде номиниран за трети мандат. Само отбеляза с усмивка, че някои хора са останали разочаровани от голямата победа на ГЕРБ в Пловдив.

Това, което е направило особено щастлив лидера на местната структура на ГЕРБ е победата на партията в район "Южен", което дава кураж на организацията да намери подходяща кандидатура, която да се припознае от хората на местния вот.

Тотев призна, че са допуснали грешка в издигането на Кирил Велчев като това е било доказателство, че не само е важно кой издига определения кандидат.