Сампдория надви резервите на шампиона Ювентус с 1:0 в мач от последния 38-ия кръг на италианската Серия "А". Срещата бе без значение за двата тима, които просто доиграваха сезона. Двубоят бе последен за наставника Масимилиано Алегри начело на „бианконерите“, а той даде шанс за изява на третия страж Карло Пинсолио. В предни позиции пък действаха Пауло Дибала и младоците Мойс Кийн и Матеуш Перейра, докато Кристиано въобще не бе в групата и получи почивка.

Преди началото Фабио Куалярела получи награда от ръководството на клуба за силния си сезон. Нападателят води за голмайсторския приз с 4 гола на втория Дуван Сапата, който до момента е вкарал 24 попадения.

Първата част бе равностойна, а най-запомнящата се ситуация бе в 34-ата минута, когато Куалярела опита удар със странична ножица, но не намери очертанията на вратата.

След почивката гостите бяха по-активни в началото и пропуски направиха Мойс Кийн и Дибала, а в 80-ата минута гол на „старата госпожа“ бе отменен заради засада на Кийн. Пет минути след това Грегоар Дефрел вкара победното попадение за „моряците“ след разиграване с Маноло Габиадини. След удара на нападателя топката срещна крак на защитник и излъга Пинсолио.

Така Сампдория завършва на девета позиция с 53 точки, а Ювентус е шампион с 90 точки.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019